Vardagslyx när den är som bäst! Underbart söta jordgubbar doppade i en hemmagjord mörk choklad... Perfekt som lite nyttigare godis till filmkvällen eller som en lyxig men samtidigt enkel efterrätt. Dessa godsaker är också fullproppade med antioxidanter från jordgubbarna och kakaon.
 
Tänk på att kokosolja mjuknar i rumstemperatur, så servera jordgubbarna kylskåpskalla.
 
 
Chokladdoppade jordgubbar
 
2 msk kallpressad kokosolja
3 msk kakao
1 msk lönnsirap eller honung
1 ask/kartong jordgubbar
 
1. Smält kokosoljan försiktigt i en liten kastrull.
2. Blanda ner kakao och sirap/honung och rör noga tills inga kakaoklumpar finns kvar. Ställ tillbaka kastruller lite på plattan om det behövs.
3. Häll upp chokladsmeten i en liten skål. Doppa jordgubbarna i chokladen och lägg på en stor tallrik eller bricka täckt med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.
 
 

Kommentera

Publiceras ej