Morotskaka, fast i form av en liten god boll. Till skillnad från "riktig" morotskaka är bollarna också fulla av hälsosamma ingredienser som även gör kroppen glad. Perfekt till soligt vårfika!
 
Nu till påsk kan de självklart formas till ägg istället för bollar... Ha en riktigt fin påskhelg!
 
 
Morotskaksbollar
ca 22 st
 
2 medelstora till stora morötter
Frön från 1/2 vaniljstång
2 krm ingefära
1 tsk kanel
2 dl sötmandlar
6 färska dadlar (urkärnade)
1 tsk kokosolja
1 tsk pressad citron
Riven kokos att rulla bollarna i

1. Skala och riv morötterna fint och pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt med händerna (pressa gärna över ett glas och drick den fantastiska morotssaften).
2. Lägg morötterna tillsammans med alla övriga ingredienser i en matberedare. Mixa tills en formbar deg bildas. Rulla degen till små bollar.
3. Rulla bollarna i riven kokos om du vill.
4. Förvara i en burk frysen.
 
 
Gröna smoothies är extremt populära i många hälsokretsar, och är ett gott sätt att få i sig lite mer grönt. Den här varianten är perfekt för nybörjare eftersom den smakar fruktigt och kryddigt och inte alls "grönt".
 
Spenat är bra att börja med om man inte är så van vid gröna smoothies eftersom smaken och konsistensen är så milda. Sedan kan man gärna testa lite grönsaker med kraftigare smak, som grönkål, romansallad, ruccola, selleri, gurka etc. Testa dig gärna fram och variera smaken med olika frukter och kryddor. Skål!
 
 
Grön Smoothie med Smak av Ingefära & Kanel
1 portion
 
1 msk skalade hampafrön
1 tsk chiafrön
1/2 pressad citron
ca 1 1/2 cm färsk ingefära
2 stora nävar babyspenat
2 dl vatten
1-2 bananer
1 dl fryst mango
1/2 tsk kanel
1 krm äkta vaniljpulver

1. Mixa hampafrön, chiafrön, citron, ingefära, spenat och vatten i en blender tills vätskan är slät.
2. Tillsätt resterande ingredienser och mixa igen tills smoothien är helt slät.