Kosttillskott - Vitaminer, mineralämnen och antioxidanter

För dig som vill ha en fördjupad kompetens om vitaminer, mineralämnen, antioxidanter samt kosttillskott startar vår nya utbildning den 15 feb!

Beställ vår utbildningskatalog på info@bergklinteducation.se där du kan läsa mer  om utbildningen eller gå in på vår hemsida www.bergklinteducation.se

Läs om denna utbildning på studentum.se
Läs om denna utbildning på kurser.se
Läs om denna utbildning på studiekanalen.se


På senare tid har det uppmärksammats att antalet svenskar som drabbas av struma ökar. En anledning till detta kan vara att kunskapen om hur viktigt det är att inta jodrika livsmedel har minskat. Att använda sig av joderat salt i matlagningen är ett bra sätt att få i sig tillräckligt med jod. Eftersom många idag har övergått till att välja t.ex. havssalt och örtsalter, som inte är berikade med jod, ökar också riskerna för att drabbas av struma. Många restaurangkök använder inte heller joderat salt vilket innebär att möjligheterna till ett adekvat intag av jod, genom måltiderna, minskar.

I början på 1920-talet var många människor drabbade av struma i Sverige. Efter att saltet började berikas med jod i slutet av 1920 och början av 1930-talet sjönk antalet strumafall markant.

Några andra livsmedelsrika jodkällor är mjölk, skaldjur, fisk och ägg.

Läs mer om jod på Livsmedelsverkets hemsida