Äntligen börjar färskpotatisen komma! Detta är en lite annorlunda potatissallad som känns lite fräschare än de vanliga varianterna. Dressingen baseras på tahini som ger salladen en svag sesamsmak. Potatisen får också sällskap av krispigt äpple och selleri, vilka ger lite sötma och sälta.
 
Den fantastiska potatisen är både näringsrik, kalorisnål och mättande. Att det skulle vara ohälsosamt att äta potatis, som man ofta kan läsa om i media, är helt enkelt inte sant. Att ersätta hälsosamma kolhydrater som potatis med extra kött och feta mejeriprodukter är vanligt i många populära dieter. Inte bara riskabelt för hjärta och kärl, utan även extremt negativt för miljön. Passa därför på att njuta av färskpotatisen nu när den är i säsong!
 
 
Krämig Potatissallad
ca 3-4 portioner
 
ca 800 g-1 kg fast potatis, gärna färskpotatis
1 grönt äpple
2 stjälkar selleri

Dressing
3 msk rinnig tahini
1 liten presad citron
1/2 tsk starkt paprikapulver
1 msk äppelcidervinäger
örtsalt och svartpeppar efter smak

1. Skrubba eller skala potatisen. Koka den sedan och låt den svalna. Hacka potatisen i bitar av önskad storlek, tärna äpplet och skiva selleristjälkarna tunt. Lägg allt i en stor skål.
2. Blanda alla ingredienserna till dressingen i en liten skål. Häll sedan dressingen över potatisen, äpplet och sellerin och blanda ordentligt.
 
 

Kostrådgivarens handbok - faktabok för att driva egen verksamhet finns nu ute i bokhandeln till försäljning.

Boken köper du på Bokus för endast 172 kr.

http://www.bokus.com/bok/9789163782862/kostradgivarens-handbok/

Boken är speciellt framtagen för dig som är eller vill bli verksam som kostrådgivare. Här får du veta allt du behöver för att komma igång och bli verksam som kostrådgivare och egenföretagare.

Faktaboken består av tre olika delar som tar upp viktiga områden som du som egenföretagare och kostrådgivare bör känna till. Första delen av boken är en teoridel inom näringslära. Det andra avsnittet innefattar praktiska delar, där du får handgripliga tips som är användbara för dig som ska ge kostråd. Den tredje och sista delen handlar om hur du kommer igång och blir verksam som egenföretagare. Du får konkreta råd och vägledning till allt du behöver veta för att komma igång som egenföretagare.

Avsnitten är uppbyggda så att du kan läsa dem som fristående avsnitt. Du kan gå in och läsa just det som är intressant för dig och som du har ett behov av att känna till.

Författarna till handboken, som är verksamma på Bergklint education, har en gedigen erfarenhet inom området med de expertkunskaper som krävs. De har stor erfarenhet av att utbilda och ge vägledning till olika yrkesgrupper som ska vara verksamma som rådgivare inom området kost och hälsa.

 
 
Tydligen var det internationella hummusdagen igår, vilket såklart är en bra påminnelse att servera denna goda och hälsosamma kikärtsröra. Använd hummus som dip, smörgåspålägg eller helt enkelt som ett gott tillbehör på tallriken. Här fungerar hummusen även som en enkel pastasås!
 
Använd detta grundrecept för hummusen: http://bergklinteducation.blogg.se/2014/march/hummus-2.html, men utelämna gärna spiskummin och paprikapulver och tillsätt istället mängder med basilika. Blanda ner generöst med hummus i nykokt pasta och toppa med mer hackad basilika. För en lite annorlunda sallad kan pastan ersättas med rå stimlad zucchini som blandas med hummus på samma vis.