Nyttig, enkel OCH god glass? Ja, det är faktiskt möjligt! Det här receptet kräver varken glassmaskin, grädde eller socker. Den är istället gjord på fryst banan, som när den mixas ordentligt får en otroligt slät och fin konsistens. Smakerna kan varieras i det oändliga. Här används kakao, men testa gärna olika sorters frysta bär också. Vågar man hoppas på glassväder i helgen kanske?
 
 
Bananglass med chokladsmak
1 portion
 
2 bananer, frysta*
1 msk kakao
1 färsk dadel, urkärnad
ev. 1/2 krm äkta vaniljpulver
ev. 1/2-1 msk valfri mjölk
 
Mixa alla ingredienser i en matberedare tills en mjukglasskonsistens uppstår. Tillsätt lite mjölk om det behövs. Toppa gärna med lite kakaonibbs eller hackade nötter.
 
 
*Skala och hacka riktigt mogna bananer och lägg dem i en burk eller fryspåse. Frys in i minst 4 timmar eller över natten. Låt dem tina ett par minuter i rumstemeratur innan mixning.
 

Kommentera

Publiceras ej