
Med receptet nedan som grund kan smaken varieras i det oändliga. Lite spiskummin gör genast hummusen mer smakrik. En ugnsrostad röd paprika ger både en sötare smak, fin färg och krämig konsistens. Eller testa en variant åt det italienska hållet med soltorkade tomater, basilika och oregano.

Hummus
1 ask/burk konserverade kikärtor (eller ca 3,5 dl hemkokta)
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta
1 liten pressad citron
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1/2 tsk paprikapulver
Ev 1/2 tsk spiskummin
Vatten efter behov
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta
1 liten pressad citron
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1/2 tsk paprikapulver
Ev 1/2 tsk spiskummin
Vatten efter behov
1. Skölj först kikärtorna i en trådsil om du använder konserverade.
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare, eller lägg dem i en skål/bunke och använd mixerstav. Mixa tills hummusen är slät och krämig. Tillsätt en liten skvätt vatten om det behövs.
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare, eller lägg dem i en skål/bunke och använd mixerstav. Mixa tills hummusen är slät och krämig. Tillsätt en liten skvätt vatten om det behövs.
3. Servera hummusen i en fin skål med några droppar olivolja och lite extra paprikapulver på toppen.

Kommentera