Raw food har ju varit ganska inne de senaste åren, och är ett riktigt kul sätt att bli mer kreativ i köket. Den här pastan görs på zucchini, och tomatsåsen ska bara mixas istället för att stå och puttra på spisen. Snabbt, enkelt och väldigt fräscht!
 
Trevlig helg!
 
 
Raw pasta med tomatsås
4 portioner

Pasta
4 zucchini
 
Gör pasta av zucchinin med en grönsakssvarv eller veggie twister. Man kan också göra bredare pastaband med en potatisskalare eller osthyvel.
 
Tomatsås
1 dl cashewnötter (naturella och orostade)
6 soltorkade tomater (ej konserverade)
2 tomater
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 liten citron, pressad
1/2 krm svartpeppar
ev lite örtsalt
1 kruka färsk basilika
 
1. Blötlägg de soltorkade tomaterna och cashewnötterna i en skål med vatten i ca 4 timmar.
2. Skölj av de soltorkade tomaterna och cashewnötterna i en trådsil. Krama ur överflödig vätska ur tomaterna.
3. Mixa ihop alla ingredienser förutom basilikan i en matberedare eller med en mixerstav. Mixa tills såsen är så slät som möjligt.
4. Tillsätt basilikan och mixa lite till, bara tills basilikan är grovhackad. Servera såsen till zucchinipastan.
 

Kommentera

Publiceras ej