Dessa underbara kakaobollar fungerar lika bra både som mellanmål och som lördagsgodis. De innehåller mycket kakao men även kanel, ingefära och kardemumma vilket ger dem en svag chai-smak. De är också fullpackade med näringsämnen tack vare mineralrika frön och havregryn och fiberrika dadlar. Njut!
 
 
Näringsrika Kakaobollar
15-18 st
 
15 färska/mjuka dadlar
1/2 dl havregryn
1 dl solrosfrön eller pumpafrön
1/2 dl oskalade sesamfrön
1/2 dl kokoschips eller riven kokos
1 dl kakao
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/4 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk kallpressad kokosolja
Nypa salt.
 
Mixa alla ingredienser i en matberedare tills degen bildar en stor, sammanhängande "klump". Forma degen till bollar. Förvara i kylen eller frysen.