Bildkälla: Pixabay
Europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten Efsa har gjort nya bedömningar av sötningsmedlet sackarin. Sötningsmedlet bedöms som säkert för människor och att ingen koppling till cancer kan göras. Efsa höjer också gränsen för hur mycket sackarin vi kan få i oss per dag utan fara för hälsan, den så kallade acceptabelt dagligt intag-nivån (ADI) från tidigare 5 mg sackarin per kilo kroppsvikt och dag till 9 mg per kilo kroppsvikt och dag.
Läs mer här:
#bergklinteducation #distansutbildning #kostrådgivare #kostrådgivning #livsstilsrådgivare #utbildning #distansstudier #hälsocoach #hälsoinspiratör #kost #kostråd #hälsa #hälsosam #hälsovård #livsstil #nutrition #näringslära #mat #välmående #träning #frisk #måbra #näringochhälsa #diplomerad #licensierad #distans #distansundervisning,
Kommentera