Den här smakrika men otroligt enkla pastasåsen innehåller bland annat sötpotatis, soltorkade tomater, basilika och tahini (sesampasta). Ingredienserna mixas ihop i matberedaren vilket gör såsen väldigt krämig och len. Om du har turen att ha överbliven tillagad sötpotatis i kylen går såsen också snabbare att göra än att koka pastan. Enkel men god vardagsmat! Här severades såsen till en god bönpasta.
 
Glad Påsk!
 
 
Pastasås med Sötpotatis
3-4 portioner
 
6 soltorkade tomater
1 stor eller 2 små sötpotatisar, ugnsbakade eller kokta tills de är väldigt mjuka, skalet borttaget
2 msk tahini
Saften av 1 stor citron
2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
2 msk näringsjäst (kan utelämnas)
1 dl valfri men osötad mjölkdryck
2 msk finhackad färsk elelr fryst basilika
Örtsalt, svartpeppar och paprikapulver efter smak
Nypa gurkmeja

1. Blötlägg de soltorkade tomaterna i hett vatten i ca 10 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet.
2. Mixa tomaterna med alla de övriga ingredienserna i en matberedare tills såsen är ganska slät. Ät såsen kall eller värm den försiktigt i en kastrull.
 

Kommentera

Publiceras ej