Detta fantastiskt goda och väldigt mättande mos kan gärna fungera som lite variation till det vanligare potatismoset. Självklart är det också fullt av nyttigheter från blomkålen och bönorna. Blomkål innehåller massvis med antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler, medan bönorna tillför kroppen mycket vegetabiliskt protein och även de fibrer, mineraler och antioxidanter. Servera gärna moset som en superhälsosam sidorätt.
 
Varken blomkål eller vita bönor är särskilt skarpa i smaken, så snåla inte på kryddorna. Glöm inte muskoten!
 
 
Mos på Blomkål och Vita Bönor
4 portioner
 
1 medelstort blomkålshuvud (ca 1 kg)
6 dl kokta vita bönor (ca 2 askar/burkar om du använder konserverade)
1 msk olivolja
Örtsalt, svartpeppar och riven muskot efter smak

1. Ångkoka eller koka blomkålen tills den är mjuk. Skölj bönorna.
2. Lägg blomkålen i en skål och tillsätt bönor och olja. Mixa med en mixerstav tills moset är helt slätt.
3. Tillsätt kryddorna, lite i taget tills moset smakar bra. Mixa igen. Tillsätt en liten skvätt mjölk eller vatten om det behövs.
 

Kommentera

Publiceras ej