
Varken blomkål eller vita bönor är särskilt skarpa i smaken, så snåla inte på kryddorna. Glöm inte muskoten!
Mos på Blomkål och Vita Bönor
4 portioner
1 medelstort blomkålshuvud (ca 1 kg)
6 dl kokta vita bönor (ca 2 askar/burkar om du använder konserverade)
1 msk olivolja
Örtsalt, svartpeppar och riven muskot efter smak
1. Ångkoka eller koka blomkålen tills den är mjuk. Skölj bönorna.
2. Lägg blomkålen i en skål och tillsätt bönor och olja. Mixa med en mixerstav tills moset är helt slätt.
3. Tillsätt kryddorna, lite i taget tills moset smakar bra. Mixa igen. Tillsätt en liten skvätt mjölk eller vatten om det behövs.
6 dl kokta vita bönor (ca 2 askar/burkar om du använder konserverade)
1 msk olivolja
Örtsalt, svartpeppar och riven muskot efter smak
1. Ångkoka eller koka blomkålen tills den är mjuk. Skölj bönorna.
2. Lägg blomkålen i en skål och tillsätt bönor och olja. Mixa med en mixerstav tills moset är helt slätt.
3. Tillsätt kryddorna, lite i taget tills moset smakar bra. Mixa igen. Tillsätt en liten skvätt mjölk eller vatten om det behövs.
