Ok, detta är ingen "riktig" fudge, men den får ändå kallas det här eftersom den smakar lika gott och dekadent. Den här versionen är dock mycket hälsosammare än originalet, och den är även allergivänlig tack vare att den är fri från mjölk, gluten, ägg och nötter. Dessutom är den otroligt smidig att göra eftersom det bara är att mixa ihop ingredienserna och sedan låta fudgen stelna i frysen.
 
Gör den som lite mitt-i-veckan-lyx eller testa att äta den i helgen istället för vanligt godis. Njut!
 
 
Chokladfudge
 
20 g kakaosmör
3 dl (ca 15 st) färska dadlar, urkärnade
1 dl kokosflingor
1 krm äkta vaniljpulver
Nypa salt
3/4 dl kakao
 
1. Börja med att smälta kakaosmöret över ett vattenbad. Ställ åt sidan.
2. Mixa ihop alla resterande ingredienser i en matberedare tills en sammanhängande deg bildas. Tillsätt det smälta kakaosmöret och mixa igen.
3. Tryck ut degen i en liten form i silkon, eller i en vanlig form täckt med bakplåtspapper (en brödform fungerar bra). Ställ in att stelna i frysen.
4. Ta ur kakan ur formen och skär upp den i små fyrkanter. Förvaras i en burk i frysen.
 
 

Kommentera

Publiceras ej