Snabba vardagsmiddagar verkar vi alla vara i ständigt behov av. Och mycket enklare än såhär blir det inte. Frysta grönsaker är perfekta att ta till när man har bråttom och inte hinner stå och hacka grönsaker själv. Jättebra att alltid ha hemma i frysen för att ta fram vid behov. Här serveras wokgrönsakerna med risnudlar och piffas upp med en krämig och smakrik kokossås. Gott och enkelt!
 
 
Nudelwok
2-3 portioner
 
500 g frysta wokgrönsaker
 
Sås
1/2 dl krämig kokosmjölk
1 msk tomatpuré
1 msk sojasås eller tamari
Salt, peppar och chilipulver efter smak
 
125 g risnudlar
 
1. Värm lite olja i en stekpanna och stek grönsakerna tills de är helt tinade.
2. Tillaga under tiden risnudlarna efter förpackningens instruktioner.
3. Blanda också ihop ingredienserna till såsen i en liten skål.
4. Tillsätt såsen till grönsakerna när de är färdiga. Låt såsen absorberas lite under ett par minuter. Tillsätt sedan nudlarna och blanda noga. Servera gärna med stekt marinerad tofu.
 

Kommentera

Publiceras ej