För att hålla oss friskare och få en bättre hälsa är det viktigt att vi får i oss optimalt med vitaminer, mineraler och antioxidanter varje dag. Ett väl sammansatt mellanmål kan vara ett bra sätt att få i sig av dessa viktiga näringsämnen. Man behöver inte krångla till det utan ta de livsmedel som i regel finns hemma för att enkelt och snabbt få något hälsosamt i magen

  1. En smörgås, på grovt- eller surdegsbakat bröd, med ett kokt ägg och ett glas mjölk. (Ägg innehåller de flesta vitaminer som du behöver förutom c-vitamin och mjölken är en bra kalciumkälla) Förbered gärna med att koka flera ägg i taget som räcker i några dagar.
  2. Några ostskivor, på grovt- eller surdegsbakat bröd och ett glas färskpressad juice. (Osten är en bra kalciumkälla och juicen full med c-vitaminer och fibrer som är bra för magen).
  3. Keso med frukt. (Keson som är proteinrik innehåller även kalcium och genom frukten får du i dig både vitaminer och antioxidanter).
  4. Frukt- och grönsakssmoothies baserat på mjölk, fil eller yoghurt (Fiberrikt med innehåll av kalcium, en massa vitaminer och antioxidanter).
  5. Färskpressade frukt- och grönsaksjuicer (Fiberrika och innehåller massa vitaminer och antioxidanter).
  6. Fil eller yoghurt med färska frukter och bär. (Ger både kalcium, fibrer, vitaminer och antioxidanter).
 

Kommentera

Publiceras ej