Vitkål, rödkål, grönkål, svartkål, brysselkål... De är alla fantastiskt hälsosamma och goda!

Denna superenkla sidorätt är lika perfekt en vanlig vardagskväll som på festbuffén. Rödkålen är smaksatt med tamari och apelsinjuice vilket gör att den smakar både salt och sött. Tamari är ungefär som sojasås men den är både glutenfri och sockerfri. Den är också något starkare i smak. I detta recept fungerar det lika bra att använda vanlig sojasås, men man kan då behöva öka på mängden lite för att få samma djupa smak som med tamarin.
 
 
Rödkål Stekt med Tamari och Apelsin
4 portioner

1-2 tsk olja eller valfritt matfett
1 litet rödkålshuvud, skivat/rivet
2 msk tamari eller sojasås
2 msk apelsinjuice
Salt and svartpeppar efter smak

1. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt rödkålen och stek några minuter under omrörning.
2. Tillsätt tamari och apelsinjuice. Rör om ordentligt. Sänk till medelvärme, sätt på locket och låt koka i ca 15 minuter. Salta och peppra efter smak. Ta bort locket och tillaga i ca 5 minuter till, eller tills all vätska är borta. Servera rödkålen varm eller kall.
 
 

Kommentera

Publiceras ej