Vad kan smaka bättre än en värmande soppa nu när kvällarna börjar bli riktigt mörka och kalla?
 
Den här nudelsoppan innehåller röda linser, vilket alltid ger soppan en bra konsistens och massvis med näringsämnen som protein, järn, zink och folat. Nudlarna är här gjorda av morot, sötpotatis och zucchini, men receptet är självklart också gott med "vanliga" nudlar.
 
Soppan innehåller även massvis med kryddor som förutom att ge god smak även värmer kroppen innifrån. Njut!
 
 
Currysoppa med grönsaksnudlar
ca 4 portioner
 
2 röda paprikor
2 dl torkade röda linser
1 liter vatten
1 stor sötpotatis
2 morötter
1 zucchini
250 ml krämig kokosmjölk
1/2 tsk starkt paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 msk currypulver
2 tsk tamari
1 msk tomatpuré
salt + peppar efter smak

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje paprika i ca 4 bitar som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen i ca 20 minuter.
2. Koka upp linserna i vattnet i en stor kastrull. Sänk värmen och låt koka i ca 10 minuter.
3. Skala sötpotatisen och morötterna. Gör "nudlar" av zucchinin, sötpotatisen och morötterna med en grönsakssvarv eller vanlig potatisskalare.
4. I en matberedare eller med en mixerstav, mixa kokosmjölken med kryddorna, tamari, tomatpuré och de ugnsrostade paprikorna till en slät röra.
5. Tillsätt röran och grönsaksnudlarna till linserna och låt allt koka ihop i ca 5-10 minuter. Servera!
 
Spara

Kommentera

Publiceras ej