Morotskaka, fast i form av en liten god boll. Till skillnad från "riktig" morotskaka är bollarna också fulla av hälsosamma ingredienser som även gör kroppen glad. Perfekt till soligt vårfika!
 
Nu till påsk kan de självklart formas till ägg istället för bollar... Ha en riktigt fin påskhelg!
 
 
Morotskaksbollar
ca 22 st
 
2 medelstora till stora morötter
Frön från 1/2 vaniljstång
2 krm ingefära
1 tsk kanel
2 dl sötmandlar
6 färska dadlar (urkärnade)
1 tsk kokosolja
1 tsk pressad citron
Riven kokos att rulla bollarna i

1. Skala och riv morötterna fint och pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt med händerna (pressa gärna över ett glas och drick den fantastiska morotssaften).
2. Lägg morötterna tillsammans med alla övriga ingredienser i en matberedare. Mixa tills en formbar deg bildas. Rulla degen till små bollar.
3. Rulla bollarna i riven kokos om du vill.
4. Förvara i en burk frysen.
 

Kommentera

Publiceras ej