Äntligen börjar färskpotatisen komma! Detta är en lite annorlunda potatissallad som känns lite fräschare än de vanliga varianterna. Dressingen baseras på tahini som ger salladen en svag sesamsmak. Potatisen får också sällskap av krispigt äpple och selleri, vilka ger lite sötma och sälta.
 
Den fantastiska potatisen är både näringsrik, kalorisnål och mättande. Att det skulle vara ohälsosamt att äta potatis, som man ofta kan läsa om i media, är helt enkelt inte sant. Att ersätta hälsosamma kolhydrater som potatis med extra kött och feta mejeriprodukter är vanligt i många populära dieter. Inte bara riskabelt för hjärta och kärl, utan även extremt negativt för miljön. Passa därför på att njuta av färskpotatisen nu när den är i säsong!
 
 
Krämig Potatissallad
ca 3-4 portioner
 
ca 800 g-1 kg fast potatis, gärna färskpotatis
1 grönt äpple
2 stjälkar selleri

Dressing
3 msk rinnig tahini
1 liten presad citron
1/2 tsk starkt paprikapulver
1 msk äppelcidervinäger
örtsalt och svartpeppar efter smak

1. Skrubba eller skala potatisen. Koka den sedan och låt den svalna. Hacka potatisen i bitar av önskad storlek, tärna äpplet och skiva selleristjälkarna tunt. Lägg allt i en stor skål.
2. Blanda alla ingredienserna till dressingen i en liten skål. Häll sedan dressingen över potatisen, äpplet och sellerin och blanda ordentligt.
 

Kommentera

Publiceras ej