Denna knapriga salsa smakar lika gott på midsommarbuffén, till tacos eller för att liva upp en enkel vardagslunch. Chilins hetta får en fin kontrast av söt persika, och pressad lime ger en fantastisk fräschhet. Passa på att njuta ordentligt av massvis med råa frukter och grönsaker i regnbågens alla färger under sommaren. Experimentera gärna mer med frukt i maten för nya smakkombinationer. Jordgubbar och olika sorters melon smakar väldigt gott i sallader exempelvis.
 
Glad Midsommar!
 
 
Fräsch Persikosalsa
ca 4 portioner
 
1 röd paprika
8 cocktailtomater
1 persika
1/2 gurka
1/2 pressad lime
1/2 tsk chili flakes
salt och peppar efter smak

Tärna grönsakerna och frukten så smått som möjligt. Tillsätt limesaften och kryddorna och rör om ordentligt. Låt gärna stå i kylen en stund innan servering.

Kommentera

Publiceras ej