Snart är det jul!
 
Dessa små knapriga bitar av nötter och frön smakar underbart "juligt" tack vare att de bakas i ugnen med pepparkakskryddor. Ät dem som julgodis, snacks eller som en lyxig frukosttopping.
 
Nötter och frön innehåller hälsosamma fetter, mineraler och protein som även gör kroppen glad. Detta gör att kroppen även får en hel del näring när man äter dessa eller liknande godsaker, till skillnad från de flesta snacks som bara ger kroppen "tomma" kalorier.
 
Ha en riktigt underbar jul!
 
 
Pepparkakskryddad Nöt- och Fröcrunch
1 Burk
 
1 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön
1 dl sötmandlar, grovhackade
1 dl cashewnötter, grovhackade
1 1/2 tsk pepparkakskryddor
1 msk kokosolja
1 msk honung eller lönnsirap

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda nötter, frön och kryddor i en skål.
3. Smält kokosoljan och honungen försiktigt i en liten kastrull. Tillsätt sedan till resten av ingredienserna och blanda ordentligt.
4. Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt. Det ska vara ett ganska tunt men sammanhängande lager (ca 1-1 1/2 cm högt).
5. Rosta i ugnen i 20 minuter (du behöver inte röra om under tiden).
6. Låt svalna helt på bakplåtspappret och bryt sedan loss lagom stora bitar som förvaras i en glasburk. Det är alltså viktigt att crunchen får svalna helt innan man rör den, annars kommer den inte att stelna (och kommer därmed inte kunna brytas i bitar).
 

Kommentera

Publiceras ej