
I denna sallad äts grönkålen helt rå, fast masserad. Att stå och massera kål kanske kan låta lite underligt, men det gör att man både får bort den lite bittra "rå kål"-smaken samt att kålen mjuknar och får finare färg.
Grönkålssallad, grundrecept
Ca 4 portioner
ca 200-250 g färsk grönkål
1 msk olivolja, rapsolja eller linfröolja
1 msk äppelcidervinäger eller pressad citron
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk örtsalt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1 msk äppelcidervinäger eller pressad citron
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk örtsalt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1. Sköljer av grönkålen, riv sedan loss lagom munsbitar från stammarna och lägg bitarna i en skål.
2. Tillsätt alla övriga ingredienser till grönkålen. Masserar sedan in dem i kålen under några minuter med fingrarna, tills kålen är mer klargrön i färgen och har mjuknat. Ställ in skålen i kylskåpet och låt grönkålen "marinera" i minst 30 minuter.

Kommentera