
Den här såsen smakar underbart till fullkornspasta, men kan även serveras till zucchinipasta för de som inte äter pasta. I det här receptet mixas hälften av såsen, för att sedan röras ner i resten av såsen. På sås sätt behåller såsen lite av sitt tuggmotstånd medan den är slät på samma gång.
Linsbolognese
4 portioner
1,5 dl röda linser
4 dl vatten
800 g (2 förpackningar) krossade tomater
1 röd paprika, hackad
2 morötter, finhackade
1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
1 tsk örtsalt
1/2 tsk svartpeppar
3 msk frysta herbs de Provance eller fryst hackad basilika
1 tsk sojasås eller tamari
1. Koka linserna i vattnet i ca 10 minuter på svag värme.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och koka i ytterligare 20 minuter.
3. Ta undan hälften av linssåsen och mixa den slät med en stavmixer. Tillsätt den sedan till resten av såsen och rör om. Servera gärna till pasta med extra basilika på toppen.

Kommentera