Den här müslin ger lite extra lyx till helgen. Näringsrika havregryn och fröer smaksätts med äkta lakritspulver (dvs inte godispulvret, utan lakritspulver som görs enbart på lakritsrot), vilket ger lite ny spännande smak till frukosten. Müsli och granola är väldigt enkelt att göra själv, och blir så otroligt mycket billigare än att köpa färdig. Dessutom kan man själv ha kontroll över ingredienserna... Kom bara ihåg att vara försiktig med lakrits om du har högt blodtryck.
 
God morgon!
 
 
Lakritsmüsli
 
8 dl havregryn
1 1/2 dl solrosfrön
1 1/2 dl pumpafrön
2 msk lakritspulver
2 msk kokosolja
2 msk honung eller lönnsirap
1 dl kokoschips
2 dl russin eller hackade torkade dadlar
 
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
3. Smält kokosoljan försiktigt i en liten kastrull tillsammans med honung/sirap. Tillsätt sedan till de torra ingredienserna. Blanda noga.
4. Sprid ut blandningen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Rör om efter halva tiden.
5. Låt granolan svalna. Blanda sedan ned kokoschips och torkad frukt. Servera med favoritmjölken eller yoghurt, färsk frukt och eventuellt lite gojibär.
 

Kommentera

Publiceras ej