
För fyra portioner kokt råris användes här ungefär halva satsen med bönröra. Rester av bönröran kan gärna användas som en dipp, pålägg eller kall sås.

Krämigt råris med smak av paprika och basilika
Råris, gärna kortkornigt
1 röd paprika
1 burk/ask konserverade vita bönor
1/2 pressad citron
1 msk olivolja
1/2 tsk paprikapulver
2 msk finhackad fryst eller färsk basilika
Örtsalt och svertpeppar efter smak
1. Koka råriset enligt förpackningens instruktioner.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär upp paprikan i fyra delar. Rosta den sedan i ugnen i en form täckt med bakplåtspapper under 15-25 minuter, tills paprikan är ganska mjuk och börjar få färg i botten.
3. Mixa den ugnrostade paprikan med bönor, citronsaft, olja och kryddor i en matberedare. Mixa gärna under några minuter tills bönröran är helt slät.
4. När riset är färdigkokt: Ta bort kastrullen från plattan och fluffa upp riset med en gaffel. Blanda sedan ner några skedar av bönröran i riset. Servera!

Kommentera