
Alla bönor är hälsosamma källor till protein, långsamma kolhydrater, fibrer och mineraler. Ersätt gärna köttbiten med bönor ibland för glada hjärtan och kärl.
Vita bönor i tomatsås
ca 6 portioner
2 förpackningar passerade tomater (800 g)
1-2 msk tomatpuré
Örtsalt, svartpeppar och paprikapulver efter smak + liten nypa gurkmeja
Liten skvätt olivolja och tamari/sojasås
9 dl kokta vita bönor (blötlagda och kokta enligt förpackningens instruktioner)
1. Lägg passerade tomater, tomatpuré, kryddor, olivolja och tamari i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme i minst 10 minuter.
2. Tillsätt bönorna och koka i ytterligare 5 minuter.
1-2 msk tomatpuré
Örtsalt, svartpeppar och paprikapulver efter smak + liten nypa gurkmeja
Liten skvätt olivolja och tamari/sojasås
9 dl kokta vita bönor (blötlagda och kokta enligt förpackningens instruktioner)
1. Lägg passerade tomater, tomatpuré, kryddor, olivolja och tamari i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme i minst 10 minuter.
2. Tillsätt bönorna och koka i ytterligare 5 minuter.
