I dagens recept ingår två ingredienser som är väldigt trendiga för tillfället, nämligen chiafrön och matchapulver.
 
Chiafrön absorberar mängder med vätska och bildar därför en slags pudding när de får stå och svälla över natten. Chiafrön är också ett riktigt superfrö tack vare sitt höga innehåll av omega 3-fetter, antioxidanter, fibrer, protein, kalcium och magnesium.

I det här receptet smaksätts chiapuddingen med kokosmjölk och matcha. Matcha är ett pulveriserat grönt te, som förutom att drickas som te även kan användas i exempelvis smoothies, glass och olika desserter. Precis som med vanligt grönt te innehåller matchapulver massvis med antioxidanter. Matchapulvret ger också en härligt grön färg till chiapuddingen.
 
 
Chiapudding med smak av matcha & kokos
1 portion
 
2 msk chiafrön
1/2 dl fet kokosmjölk
1 1/2 dl havremjölk
1/2-1 tsk matchapulver
3 dadlar hackade i småbitar

Lägg alla ingredienserna i en glasburk med lock. Skaka burken ordentligt och låt sedan stå några minuter. Skaka sedan burken igen och ställ in i kylen över natten. Ta fram på morgonen, häll upp puddingen i en tallrik och toppa med frukt, bär, granola, frön och/eller hackade nötter. God morgon!
 

Kommentera

Publiceras ej