Fyllda Paprikor
4 portioner
2 dl torkade röda linser
2 medelstora morötter, grovrivna
5 dl vatten
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
3 msk finhackad basilika
1 tsk torkad timjan
2 tsk tamari eller sojasås
Salt och svartpeppar efter smak
Nypa gurkmeja
2 msk rinnig tahini
4 paprikor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka linserna och morötterna i vattnet i en medelstor kastrull i ca 10 minuter tills vattnet är absorberat.
3. Tillsätt passerad tomat, tomatpuré och alla kryddor. Koka i ytterligare 10 minuter och rör om ibland.
4. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt tahinin och rör om ordentligt.
5. Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhusen och skaften. Lägg sedan halvorna på en bakplåtspappersklädd plåt och fyll dem med linsröran. Toppa med lite färsk timjan eller basilika om du vill.
6. Tillaga i ugnen i 15-30 minuter, beroende på önskat tuggmotstånd i paprikorna.
2 medelstora morötter, grovrivna
5 dl vatten
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
3 msk finhackad basilika
1 tsk torkad timjan
2 tsk tamari eller sojasås
Salt och svartpeppar efter smak
Nypa gurkmeja
2 msk rinnig tahini
4 paprikor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka linserna och morötterna i vattnet i en medelstor kastrull i ca 10 minuter tills vattnet är absorberat.
3. Tillsätt passerad tomat, tomatpuré och alla kryddor. Koka i ytterligare 10 minuter och rör om ibland.
4. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt tahinin och rör om ordentligt.
5. Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhusen och skaften. Lägg sedan halvorna på en bakplåtspappersklädd plåt och fyll dem med linsröran. Toppa med lite färsk timjan eller basilika om du vill.
6. Tillaga i ugnen i 15-30 minuter, beroende på önskat tuggmotstånd i paprikorna.
Kommentera