Det här mjölkfria alternativet till cream cheese smakar fantastiskt gott på bröd, kex eller som dipp till grönsaker. Eller varför inte som ett gott tillbehör på buffén? Denna ost görs på cashewnötter som är rika på mineraler och nyttiga fetter. Det gör att denna cream cheese har en hälsosammare fettsammansättning än den "riktiga" osten, som är rik på mättat fett. Perfekt ostalternativ för veganer eller mjölkproteinallergiker!
 
 
Cashew cream cheese
1 skål
 
4 dl cashewnötter
1 citron, pressad
1/2-1 tsk örtsalt
1/2 tsk svartpeppar
3/4 dl havremjölk (eller annat osötat mjölkalternativ)
2 msk finhackade örter (t ex frysta örkryddor provencale)
 
1. Blötlägg cashewnötterna i en skål med vatten i minst 4 timmar eller över natten.
2. Skölj av nötterna i en trådsil.
3. Mixa nötter, citronsaft, salt, peppar och havremjölk i en matberedare. Mixa i flera minuter, tills blandningen är helt slät.
4. Blanda ner örterna med en sked. Ställ gärna in i kylen innan serveringen.
 

Kommentera

Publiceras ej