Söt jordnötsgryta
4 portioner
2 stora sötpotatisar, skalade och hackade i småbitar
500 g passerade tomater
2 dl vatten
1 röd paprika, hackad i småbitar
2 tsk spiskummin
1 tsk starkt paprikapulver
Örtsalt efter smak
Svartpeppar efter smak
Nypa gurkmeja
1 ask/burk konserverade kikärtor, avsköljda
1/2 dl krämigt jordnötssmör
1. Lägg sötpotatis, passerade tomater och vatten i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och kåt koka under lock i ca 15 minuter.
2. Tillsätt alla övriga ingredienser, rör om ordentligt och koka i ytterligare 10 minuter under lock. Rör om ett par gånger under tiden. Servera!
500 g passerade tomater
2 dl vatten
1 röd paprika, hackad i småbitar
2 tsk spiskummin
1 tsk starkt paprikapulver
Örtsalt efter smak
Svartpeppar efter smak
Nypa gurkmeja
1 ask/burk konserverade kikärtor, avsköljda
1/2 dl krämigt jordnötssmör
1. Lägg sötpotatis, passerade tomater och vatten i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och kåt koka under lock i ca 15 minuter.
2. Tillsätt alla övriga ingredienser, rör om ordentligt och koka i ytterligare 10 minuter under lock. Rör om ett par gånger under tiden. Servera!
Kommentera