Dessa fantastiskt goda vegobiffar baseras på kikärtor och vita bönor, och smaksätts med citron, timjan och majs. De blir härligt krispiga på utsidan och mjuka inuti. På bilderna serverades biffarna i wraps med romansallad, paprika, gurka och en enkel tahinisås. Så gott!

Biffarna är även riktigt hälsosamma eftersom de är fullproppade med mineraler, vitaminer och växtbaserat protein.
 
 
Vegobiffar med Citron, Timjan och Majs
ca 10 st
 
1 ask/burk kikärtor
1 ask/burk vita bönor
Rivet skal + saft från 1/2 citron
1 msk tahini
1 msk tamari eller sojasås
1 dl havregryn
1/2 dl pumpafrön
1 tsk örtsalt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk starkt paprikapulver
1/2 kruka färsk timjan
2 dl majs

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skölj av kikärtorna och bönorna. Lägg alla ingredienser förutom majsen i en matberedare och mixa tills smeten är ganska slät. Tillsätt majsen och rör ner den med en sked.
3. Forma till biffar som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt. Tillaga i ugnen i ca 45 minuter.
 
 
Enkel Tahinisås
3 msk tahini
1 pressad citron
Nypa salt
2 msk vatten

Mixa ihop med en stavmixer och njut!
 

Kommentera

Publiceras ej