Detta är en kul och lite annorlunda idé till lunch eller till middag. Dessa rullar går också riktigt snabbt att göra vilket gör dem till perfekt vardagsmat. Rispapper kan köpas i de flesta mataffärer eller i asiatiska livsmedelsbutiker. Nedan följer förslag på en god fyllning, men det går att fylla papprena med nästan vad som helst. Låt fantasin flöda! Rullarna är inte så väldigt smakrika i sig själva, så skippa inte dippsåsen.
 
 
 
Rispappersrullar
Rispapper (1 papper per rulle)

Exempel på fyllning:
Blandade salladsblad
Gurka, skuren i tunna stickor
Morot, skuren i tunna stickor eller strimlad
Marinerad/smaksatt tofu, skuren i tunna skivor
Mango eller persika, skuren i tunna skivor/klyftor

1. Koka upp vatten och häll det sedan i en vid men grund skål (eller t.ex. en pajform). Låt vattnet svalna lite eller tillsätt lite kallvatten så att det inte bränner fingrarna. Doppa ett rispapper i vattnet i ca 10-15 sekunder, tills det har mjuknat.
2. Lägg rispappret på en tallrik och lägg på din fyllning. Vik in övre och nedre kanten. Vik sedan in ena sidkanten och rulla till sist alltihop mot andra kanten (se bilder ovan). Försök att rulla ihop så hårt som möjligt, men utan att pappret går sönder. Upprepa med så många rullar som önskas.
3. Servera som de är, eller dela rullarna snett på mitten. Servera med en dippsås.
 
 
Dippsås
Flera portioner
1 riven vitlöksklyfta
ca 2 cm riven färk ingefära
2 msk tamari (eller sojasås)
2 msk äppelcidervinäger
1 msk valfri olja

Lägg ingredienserna i en glasburk med lock och skaka. Häll upp i små dippskålar.
 

Kommentera

Publiceras ej