Regn och höstrusk betyder värmande grytor! Den här enkla chiligrytan passar perfekt till lunch eller middag när man kommer hem frusen och blöt.

Tomat, olika bönor, paprika, chili, majs, sötpotatis, zucchini... och kakao! Kakaon ger grytan en lite djupare smak och "det där lilla extra". Njut gärna av denna hälsosamma gryta tillsammans med ett gott fullkornsbröd.
 
 
 
Chiligryta med Kakao
4-6 portioner
 
1 msk olja till stekning
2 vitlöksklyftor, finrivna eller pressade
1 röd chili (ink frön), hackad i småbitar
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk starkt paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk spiskummin
2 tsk torkad oregano
4 morötter, skalade och grovrivna
1 röd paprika, hackad i bitar
1 gul paprika, hackad i bitar
1 zucchini, hackad i bitar
1 sötpotatis, skalad och hackad i bitar
500 g passerad tomat
500 g krossad tomat
4 1/2 dl vatten
4 stora nävar hackad färsk grönkål
1 tsk salt
1 ask/burk svarta bönor
1 ask/burk vita bönor
2 dl majs
3 tsk kakao

1. Värm upp oljan i en stor kastrull. Fräs vitlök, chili och kryddorna i oljan i ett par minuter.
2. Tillsätt morot, paprika, zucchini och sötpotatis och fräs allt i ett par minuter till.
3. Tillsätt krossad och passerad tomat samt vatten. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock i ca 20 minuter.
4. Tillsätt alla resterande ingredienser och koka i ytterligare 15 minuter. Servera!
 

Kommentera

Publiceras ej