Vårluften kanske får dig också att börja längta efter lite mer somriga och fräscha smaker? Den här hälsosamma efterrätten smakar sommar tack vare frysta jordgubbar och lime. Frysta bär är en fantastisk stapelvara att alltid ha hemma för att kunna göra enkla och hälsosamma efterrätter eller smoothies. De flesta bären är extremt rika på antioxidanter som skyddar våra celler från skada (s.k. oxidativ stress). Variera gärna mellan bär i olika färger för att fylla på med olika sorters antoxidanter.
 
Även om rubriken antyder att dettta är en dessert, kan den självklart ätas som mellanmål eller till och med som en lyxig frukost också.
 
 
Jordgubbsdessert
1 portion
 
1 mogen banan
Juice från 1/2 lime
Nypa äkta vaniljpulver
1 msk mandelsmör eller annat nötsmör
ca 100 g frysta jordgubbar
Liten skvätt valfri mjölk
 
1. Mixa alla ingredienserna i en blender. Tillsätt lite mjölk i taget, men bara tillräckligt för att ingredienserna ska kunna blandas.
2. Häll upp i en skål och toppa med exempelvis kakaonibbs, kokoschips eller granola.
 

Kommentera

Publiceras ej