Dessa godisbitar smakar helt fantastiskt men är ändå väldigt enkla att göra när sötsuget sätter in. De ser också väldigt fina ut, speciellt när man biter i dem och ser de olika lagren av mörk choklad, karamelliknande dadel och ljus mandelmassa. Perfekt sötsak att bjuda på eller att njuta av framför en film med en stor kopp te.

Att söta med dadlar är inte bara gott, utan ger också så mycket hälsofördelar jämfört med vanliga sötsaker. Fastän dadlar är söta som godis innehåller de också massvis med nyttigheter som fibrer, antioxidanter och mineralämnen. Dadlar kan vara perfekt att ha till hands när man behöver snabb energi, till exempel före träning.
 
Njut!
 
 
Chokladdoppade Dadlar med Mandelfyllning
ca 15 st
 
1 dl sötmandlar
3 tsk flytande honung eller lönnsirap
ca 15 färska dadlar (antalet kan variera lite beroende på storlek)
50 g mörk choklad
 
1. Börja med att rosta mandlarna försiktigt i en torr stekpanna i några minuter.
2. Finfördela sedan mandlarna i en matberedare. Tillsätt honungen/sirapen och mixa tills mandelmassan är formbar.
3. Dela en dadel på längden och ta ur kärnan. Ta sedan en liten klick mandelmassa och forma den till en liten avlång klump. Lägg mandelmassan i ena halvan av dadeln och sätt sedan på andra halvan av dadeln igen.
4. Upprepa tills mandelmassan är slut.
5. Smält chokladen över ett vattenbad och rulla sedan dadlarna i chokladen. Lägg dem på ett fat täckt med bakplåtspapper och ställ in i kylen tills chokladen har stelnat, ca 1 timme.
6. Servera! Förvara i en burk i kylen.
 

Kommentera

Publiceras ej