Hur fantastiskt goda är inte våra svenska äpplen? Perfekt till mellanmål på jobbet eller i goda äppelpajer och äppelmos. Detta äppelmos, som också kan ätas som kräm med mjölk som på bilden ovan, är något annorlunda än klassika recept. Det är nämligen inte tillagat alls, utan bara mixat i matberedaren till en mos-konsistens. Så smidigt och gott!
 
Äpplena får här lite extra sötma av dadlar och lite extra syra av pressad lime (som också hjälper till att minska risken för missfärgning). Dessutom förhöjs smaken av en nypa vaniljpulver och, om man vill, lite pepparkakskryddor eller kanel. Perfekt till mysiga höstfrukostar.
 
 
 
Äppelkräm/Äppelmos
 
6-8 äpplen
1/2 pressad lime
5 färska dadlar (urkärnade)
1 krm vaniljpulver
Ev. 1 tsk pepparkakskryddor eller kanel

1. Skala eventuellt äpplena först. Kärna ur dem.
2. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills moset är så slätt som möjligt. Stanna maskinen och skrapa ned kanterna ett par gånger om det behövs.
3. Förvara i kylskåp, men tänk på att hållbarheten är mycket begränsad. Ät upp inom ett par dagar eller frys in.
 

Kommentera

Publiceras ej