Att göra vita bönor i tomatsås själv är inte bara otroligt enkelt, det blir också mycket godare, nyttigare och billigare än de köpta varianterna i konservburk. Det blir också mycket starkare tomatsmak än i de färdigköpta varianterna, och man slipper allt tillsatt socker. Det som tar lite tid att göra är att blötlägga och koka de vita bönorna, men för en ännu snabbare variant kan man därför använda konserverade vita bönor. Gör gärna en stor sats bönor i tomatsås och frys in i portioner för snabba luncher, middagar eller frukostar.
 
Alla bönor är hälsosamma källor till protein, långsamma kolhydrater, fibrer och mineraler. Ersätt gärna köttbiten med bönor ibland för glada hjärtan och kärl.
 
 
Vita bönor i tomatsås
ca 6 portioner
 
2 förpackningar passerade tomater (800 g)
1-2 msk tomatpuré
Örtsalt, svartpeppar och paprikapulver efter smak + liten nypa gurkmeja
Liten skvätt olivolja och tamari/sojasås
9 dl kokta vita bönor (blötlagda och kokta enligt förpackningens instruktioner)

1. Lägg passerade tomater, tomatpuré, kryddor, olivolja och tamari i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme i minst 10 minuter.
2. Tillsätt bönorna och koka i ytterligare 5 minuter.
 

Kommentera

Publiceras ej