Tofu scramble är ett helt vegetabiliskt alternativ till scrambled eggs, eller äggröra. Perfekt till en snabb lunch eller annorlunda frukost för äggallergiker, veganer eller andra som vill äta en mer växtbaserad kost.  Servera gärna tofun tillsammans med ett gott rostat bröd och sallad. Variera kryddorna efter smak, men utelämna inte gurkmejan eftersom det är den som ger tofun den gula färgen.
 
Tofu, som görs på sojabönor, är en jättebra vegetarisk proteinkälla. Dessutom kan tofu vara mer lättsmält än hela bönor för de som får magbesvär av bönor. Tofu smakar inte mycket i sig, det är viktigt att krydda ordentligt. Det finns även smaksatt och marinerad tofu att köpa i butiken.
 
 
Tofu Scramble
1 portion
Matfett till stekning
125 g fast naturell tofu
Nypa gurkmeja
Örtsalt, starkt paprikapulver, pepparblandning (eller andra favoritkryddor)
3 msk valfri mjölk
Finhackad persilja, till garnering

1. Börja med att pressa ur överflödig vätska ur tofun med en kökshandduk eller hushållspapper. Hetta sedan upp matfettet i en stekpanna. Smula ner tofun i stekpannan med hjälp av fingrarna. Hacka sönder tofun i mindre bitar med en stekspade om det behövs.
2. Sänk till medelvärme och tillsätt alla kryddor. Stek under omrörning i några minuter.
3. Sänk värmen till låg och tillsätt mjölken. Tofun är färdig när vätskan är absorberad.
4. Servera gärna med lite hackad persilja på toppen.
 

Kommentera

Publiceras ej