Nu är det påsk! Och det betyder massvis med choklad, eller hur? Dessa chokladägg är lite hälsosammare än det klassiska påskgodiset och toppas dessutom med helt naturligt färgat kokosströssel. Perfekt både till barn och vuxna!
 
Chokladäggen smakar inte bara underbart, utan innehåller också en hel del näringsämnen tack vare mineralrika pumpafrön och fiberrika dadlar. Gör gärna en dubbel sats som kan förvaras i kylskåpet under hela påskhelgen. Observera att smeten känns ganska lös, men äggen stelnar i kylskåpet tack vare kokosoljan.
 
 
Nyttigare Chokladägg
 
2 dl färska dadlar, urkärnade
1 dl naturella pumpafrön
2 msk pumpafrösmör eller mandelsmör
1/2-3/4 dl kakao
1 krm äkta vaniljpulver
1/2 dl havregryn
2 msk smält kokosolja
Nypa salt
 
Riven kokos att rulla äggen i.
Grön kokos: Blanda kokosen med en liten mängd vetegräspulver, spirulina eller annat grönt pulver
Gul kokos: Blanda kokosen med lite grurkmeja.
Rosa kokos: Blanda kokosen med en liten mängd rödbetsjuice (råriv en liten bit av en rödbeta och pressa ut saften i handen).
 
1. Mixa alla ingredienser till chokladäggen i en matberedare. Mixa under ett par minuter tills blandningen är ganska slät. Forma till små ägg.
2. Rulla äggen i kokos. Försvaras i kylskåp.
 

Kommentera

Publiceras ej