En god pesto kan verkligen förhöja en måltid. Den här peston är lite annorlunda i jämförelse med mer klassiska recept, eftersom den är både mjölkfri och nötfri. Den är ändå riktigt smakrik och har en härligt krämig konsistens.
 
Basen i det här receptet utgörs av hampafrön, som är små fantastiska superfrön. Smaken är ganska neutral, men de kan ge recept en krämigare konsistens och de är även proppfulla med näringsämnen. Framför allt är de proteinrika och rika på omega 3-fetter. Använd gärna linfröolja i receptet nedan för extra omega-3.
 
Peston är lika god att servera på pastan som till råa eller ugnsrostade grönsaker.
 
 
Hampapesto
 
1 kruka färsk basilika
1/2 dl skalade hampafrön
2 vitlöksklyftor
1/2 pressad lime
3 msk rapsolja, olivolja eller linfröolja
Salt och svartpeppar efter smak

Mixa ihop alla ingredienserna i en matberedare eller med en mixerstav tills peston är slät.
 

Kommentera

Publiceras ej