Ingen grön buffé är ju komplett utan en god bönröra eller hummus. Den här bönröran passar lika bra som pålägg, dip eller tillbehör till olika sallader. Med god smak av citron och soltorkad citron höjer bönröran vilken rätt som helst.
 
Vita bönor, som används i detta recept, och andra baljväxter som svarta bönor, kikärtor, linser och ärtor, är supernyttiga! Med högt innehåll av långsamma kolhydrater, protein, lösliga fibrer och mineraler kan baljväxter gärna ingå i kosten ofta. De är utgör även perfekta miljövänliga köttsubsitit för de som vill äta mer grönt, eftersom de innehåller mycket protein och känns mättande i magen.
 
 
Bönröra med smak av soltorkad tomat
 
ca 1/2 burk à 290 g soltorkade tomater i olja
ca 2 msk olja från de soltorkade tomaterna
1 ask/burk konserverade vita bönor
1 liten pressad citron
1/2 tsk paprikapulver
salt och peppar efter smak
ev 1 msk finhackad basilika
 
Mixa alla ingredienserna i en matberedare tills röran är slät. Tillsätt en liten skvätt vatten om det behövs.
 

Kommentera

Publiceras ej