Desserter som är lika nyttiga som de är goda måste vara bland det bästa som finns. Att ha avokado i en chokladpudding kan kanske tyckas lite galet, men här känner man i princip ingen avokadosmak alls. Istället ger avokadon puddingen en otroligt len och krämig konsistens som fungerar fantastiskt som bas i efterrätten.
 
Avokado är en jättebra källa till hjärtvänliga fetter och fibrer. Även dadlar ger en hel del fibrer till kroppen, medan kakaon är en fantastisk källa till antioxidanter. Här talar vi verkligen om gott som gör gott för kroppen!
 
Det är viktigt att avokadon är riktigt mogen och mjuk, annars är det nästan helt omöjligt att mixa den helt slät. Kokosoljan kan utelämnas, men då kommer puddingen inte stelna i kylen.
 
 
Chokladpudding på avokado
2 små portioner
 
1 mogen avokado
2 msk kakao
1 krm äkta vaniljpulver
6 mjuka färska dadlar (urkärnade)
1 tsk smält kokosolja 2 msk vatten
(ev liten nypa salt och/eller cayennepeppar)
 
Mixa alla ingredienser i en matberedare tills puddingen är riktigt, riktigt slät. Ställ in i kylen i ca 1 timme och servera sedan. Toppa gärna med lite gojibär.
 

Kommentera

Publiceras ej