Nu är det så mycket vår i luften att man inte kan låta bli att bli sugen på en solig picknick. Den här potatissalladen är ett jättebra picknicktillbehör eftersom den håller sig fräsch och god även om den görs en dag i förväg. Dessutom är den nyttig, mättande och ett fint färgtillskott på tallriken.
 
Stackars potatisen har blivit rejält utbuad i media de senaste åren, och har blivit beskylld som en av bovarna i kampen mot övervikt och fetma. Men faktum är att potatisen är kalorisnål, mättande och innehåller en hel del näringsämnen. Det finns därför ingen anledning att vara rädd för denna goda knöl.
 
Tillsätt resten av den halva avokadon i receptet nedan för lite extra krämighet.
 
 
Grön potatissallad
4 portioner
 
ca 1 kg fast potatis
1/2 avokado
2 stora nävar färsk spenat
1 citron, pressad
1/2 tsk örtsalt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk raps- eller olivolja
1 kruka färsk dill
 
1. Koka eller ångkoka potatisen (behåll gärna skalet på). Låt den svalna och skär den sedan i bitar av önskad storlek. Lägg potatisen i en stor skål.
2. Mixa ihop avokado, spenat, citronsaft, kryddor och olja med en matberedare eller mixerstav tills röran är helt slät.
3. Hacka dillen och blanda sedan ner den i avokadoröran med en sked.
4. Tillsätt den gröna röran till potatisen och blanda noga.
 

Kommentera

Publiceras ej