Gammal hederlig gröt i ny somrig tappning! Havregrynsgröt är ett jättebra frukost- eller mellanmålsalternativ tack vare havregrynens innehåll av fibrer, långsamma kolhydrater, mineraler och proteiner. Det är också mättsamt och värmande under kyliga morgnar. Den här gröten får smak av kokos och mango och en fin ljusgul färg av en liten gnutta gurkmeja. Vem sa att gröt är tråkigt?
 
 
Tropisk gröt
1 portion
 
1 dl havregryn
2 msk krämig kokosmjölk
3 bitar torkad mango, klippta eller hackade i småbitar
1 färsk dadel, urkärnad och hackad
Mininypa gurkmeja
2 1/2 dl vatten
 
Lägg alla ingredienser i en liten kastrull och koka några minuter på svag värme tills vätskan är absorberad. Toppa gärna med lite kokoschips och gojibär eller mullbär.
 

Kommentera

Publiceras ej