Även om den här sortens rätter passar bäst under hösten och vintern, kan en curry ändå vara god och värmande de sommardagar som är lite mer åt det kalla och ruggiga hållet. Den här grytan är dessutom otroligt lättlagad, vilket gör den till en perfekt vardagsrätt. Använd de grönsaker du har hemma, bara fantasin sätter gränser!
 
Servera gärna med bröd, ris, quinoa, mathavre eller nudlar.
 
 
Grönsakscurry
4 portioner
 
500 g passerade tomater
2 stora morötter, skalade och hackade
1 stor eller 2 små paprikor, hackade
1 zucchini, hackad
1 litet äpple, tärnat
2 burkar/askar konserverade kikärtor
2 dl kokosmjölk
1 tsk örtsalt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1 msk currykrydda
1 tsk spiskummin
Liten nypa kanel
1/2 msk presad citron
 
1. Lägg alla ingredienser förutom citronsaft i en kastrull. Rör om ordenltligt och koka upp. Låt koka på svag värme under lock i ca 25 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
2. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt citronsaft och rör om ordentligt. Servera.
 

Kommentera

Publiceras ej