Chokladgröt med banan- och kokossmak
1 portion
1 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1 msk kakao
1 banan
1 färsk dadel
2 dl valfri mjölk
1 dl vatten
1. Lägg havregryn, kokosmjöl, 1/2 hackad banan, dadeln hackad i småbitar, mjölk och vatten i en kastrull. Koka några minuter precis som vanlig havregrynsgröt, men rör om ofta så att gröten inte fastnar i bottnen och så att bananen sönderdelas lite. Ta bort från plattan när all vätska är absorberad.
2. Lägg upp i en skål och toppa med resten av bananen och annat spännande du hittar i skafferiet/kylen, exempelvis pumpafrön, solrosfrön, krossade linfrön, chiafrön, hampafrön, valnötter, gojibär eller riven kokos.
1 msk kokosmjöl
1 msk kakao
1 banan
1 färsk dadel
2 dl valfri mjölk
1 dl vatten
1. Lägg havregryn, kokosmjöl, 1/2 hackad banan, dadeln hackad i småbitar, mjölk och vatten i en kastrull. Koka några minuter precis som vanlig havregrynsgröt, men rör om ofta så att gröten inte fastnar i bottnen och så att bananen sönderdelas lite. Ta bort från plattan när all vätska är absorberad.
2. Lägg upp i en skål och toppa med resten av bananen och annat spännande du hittar i skafferiet/kylen, exempelvis pumpafrön, solrosfrön, krossade linfrön, chiafrön, hampafrön, valnötter, gojibär eller riven kokos.
Morots- och äppelgröt
1 portion
1 liten morot
1 äpple
1 dl havregryn
1/2 tsk kanel
1 krm malen ingefära
Nypa riven muskot
2 dl valfritt mjölkalternativ
1 dl vatten
Skala och finriv moroten. Grovriv äpplet. Lägg sedan alla ingredienser i en liten kastrull och låt koka upp . Låt koka på svag värme ett par minuter längre än vanlig gröt. Servera gärna med hackade valnötter och lite extra kanel på toppen.
1 äpple
1 dl havregryn
1/2 tsk kanel
1 krm malen ingefära
Nypa riven muskot
2 dl valfritt mjölkalternativ
1 dl vatten
Skala och finriv moroten. Grovriv äpplet. Lägg sedan alla ingredienser i en liten kastrull och låt koka upp . Låt koka på svag värme ett par minuter längre än vanlig gröt. Servera gärna med hackade valnötter och lite extra kanel på toppen.
Kommentera