En god dressing kan vara skillnaden mellan en tråkig sallad och en festlig sallad. Tahini, som görs på malda sesamfrön, är perfekt att ha som bas i dressingar eftersom de då får en väldigt krämig konsistens. Om man använder tahini gjord på oskalade sesamfrön blir dressingarna även riktigt kalcium- och järnrika.
 
Det första receptet är en dressing som smakar curry. Den är god till lite sötare salalder, exempelvis morotssallader eller sallader som innehåller söta frukter som mango. Det andra receptet är en dressing med chilismak som är syrlig, stark och söt på samma gång. Testa den gärna som en annorlunda dressing på vitkålssallad
 
 
Currydressing
2-4 portioner
 
2 msk tahini
2 små citroner, pressade
1 msk currykrydda
3/4 tsk svartpeppar
2 krm paprikapulver
 
Mixa ihop med en stavmixer tills dressingen är slät.
 
 
Chili- och limedressing
2-4 portioner
 
2 msk tahini
2 lime, pressade
2 röda chilifrukter, urkärnade
2 krm paprikapulver
2 krm örtsalt
2 tsk kokossocker eller annat socker
 
Mixa ihop med en stavmixer tills dressingen är slät.
 

Kommentera

Publiceras ej