Många tycker att sötsug är väldigt besvärligt, och att det är svårt att stå emot suget när det väl sätter in. Nedan följer några tips som förhoppningsvis kan vara till hjälp i dessa situationer:
 

- Är du sötsugen för att du helt enkelt är utsvulten? Ät gärna regelbundet med frukost, lunch och middag samt ett par mellanmål. Det kan vara bra att ta mellanmålet innan man blir för hungrig, eftersom om man blir för hungrig kan det vara svårt att göra hälsosamma val.

- Ät gärna kolhydrater, protein och fett samt grönsaker och/eller frukt till varje huvudmål. På så sätt är det lättare att hålla sig mätt längre.

- Börja dagen med en mättande frukost.

- Välj gärna fullkornsvarianter av ris, pasta och bröd, eller variera dem med exempelvis quinoa eller mathavre. Dessa livsmedel ger långsamma kolhydrater som gör det lättare att hålla sig mätt och belåten.

- Ät något innan du går och handlar i mataffären.

- Ät gärna frukt när du är sötsugen. Då får du den söta smaken, men samtidigt mättnad och massvis med näringsämnen.

- Är du verkligen sugen på att äta, eller vill du äta för att du är stressad, ensam eller nedstämd? Det du behöver kanske är att ringa en vän, inte en påse smågodis.

- Glöm inte bort att det är viktigt att kunna njuta av det man tycker om också! Unna dig det du vill ha ibland, och ge inte dig själv dåligt samvete efteråt. Ett tips kan vara att ta efter barnen och bara köpa godis på lördagar.

 

Kommentera

Publiceras ej