Vem gillar inte pasta med tomatsås? Den här tomatsåsen får extra god smak av lite morot och paprika, och smakar mycket basilika precis som en god tomatsås ska. Servera såsen till valfri pasta med tillbehör. Eller ät den tillsammans med biffar eller på pizza. På bilden serverades den med pasta gjord på gröna sojabönor och en enkel sallad.
 
 
Enkel tomatsås
2-4 portioner
 
matfett till stekning
1 morot, riven på den fina sidan av rivjärnet
1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
1/2 röd paprika, finhackad
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 msk torkad basilika
örtsalt, svartpeppar och paprikapulver efter smak
 
1. Värm upp matfettet i en kastrull. Fräs sedan morot, vitlök och paprika i ett par minuter under omrörning.
2. Tillsätt tomatpurén och fräs i någon minut till.
3. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp, sänk värmen och låt sedan såsen koka i ca 15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
 
 

Kommentera

Publiceras ej